pitfire

Regelmatig worden er op het land achter het atelier, ovens gebouwd voor eenmalig gebruik.

Verrassende resultaten krijg je zeker als je jouw werkstukken in een pitfire stookt. Een pitfire is een kuil of bak met zaagsel en hout: het kan een gat in de grond zijn, een met stenen gebouwde ‘pit’, of een ijzeren ton. De werkstukken zijn meestal gepolijst en vaak met zouten doordrenkt. Ze worden ingepakt met allerlei brandbaar materiaal en in een korte tijd naar een hoge temperatuur gestookt.

Je kunt meedoen met alleen een stookdag, of kiezen voor een korte cursus waarin je eerst een eigen werkstuk maakt om uiteindelijk te stoken .

Als je andere wensen hebt, laat het weten, dan kunnen we een aanbod op maat maken.

Het stookproces duurt tussen de 2 ½ en 6 uur. Meestal kan de oven na een paar uur al worden uitgehaald, soms kan dat pas de volgende dag. Als je je inschrijft krijg je meer informatie en richtlijnen voor het maken van de werkstukken.

deelname aan stookdag

Je brengt je eigen, biscuitgestookte werkstukken mee en we beginnen de dag met het behandelen van de werkstukken. Daarna gaan we aan de slag met de voorbereidingen en het bouwen van de pitfire. Tot slot wordt hij aangestookt.

Duur

1 dag

Aantal deelnemers

maximaal 10

Kosten

€105-, materialen, stookkosten, glazuur, koffie/thee inbegrepen

Tijden

zaterdag 10 augustus 10.30–16. 00 uur

meld je aan als je belangstelling hebt, er wordt een datum geprikt waarop alle aanmelders kunnen
of mail of bel om een afspraak te maken

korte cursus

Deze cursus is bedoeld voor degenen die met begeleiding eerst zelf een werkstuk willen maken en op de juiste manier voor te bereiden. Uiteindelijk wordt het werk tijdens een gezamenlijke stookdag aan het vuur toevertrouwd.

Duur

2 dagdelen en een stookdag

Aantal deelnemers

maximaal 10

Kosten

€165-, materialen, stookkosten, glazuur, koffie/thee en lunch op de stookdag inbegrepen

Data en tijden

Meld je aan als je mee wilt doen, er wordt een datum geprikt bij voldoende deelnemers