over mij

Mijn naam is Ine van Gaalen. Ik ben keramist en eigenaar van keramiekatelier TerrAzul dat zijn naam dankt aan de vette blauwe klei die hier bij het atelier uit de bodem komt en waar ik ook graag mee werk.

Mijn geschiedenis met klei gaat ver terug in de tijd. Als kind speelde ik al met Waalklei van de pannenfabriek in Deest. Rond mijn 20e leerde ik werken met de pottenbakkersschijf. Al snel kreeg ik thuis een eigen draaischijf en een  atelier en leerde een scala aan technieken door lessen en cursussen te volgen. Nog steeds doe ik nieuwe kennis op door bij de juiste mensen te rade te gaan en zelf veel te experimenteren.

Samenwerken en kennis delen met andere keramisten vind ik erg inspirerend en leerzaam. Daarom ben ik lid van de NVK [Nederlandse Vereniging voor Keramisten] en van Keramiek Centraal.

Ik ben gegrepen door traditionele technieken zoals raku, papieroven, pitfire en barrelstook, omdat ik dol ben op het stoken met vuur en rook, en de fraaie aardse resultaten die het geeft.

Ik geniet enorm van het lesgeven aan cursisten en het draaien van workshops. Mijn jarenlange ervaring als docent op de middelbare school heeft me de nodige ervaring gegeven in het overdragen van kennis.

Water, aarde, lucht en vuur -de elementen – zijn mijn inspiratiebron en komen net als hout, ijzer en mineralen op een of andere wijze vaak terug in mijn werk en in de rituelen die ik maak.