op de tast

Met je handen in de klei blik je terug op wat achter je is en geef je vorm aan wat voor je ligt. Op de tast, zonder gereedschap, met alleen je handen, in de rust van het atelier, laat je je verrassen door wat zich aandient.
Doen en ervaren staan op de voorgrond.
Het resultaat is meer dan een eindproduct.

je handen en de klei

In de rustige sfeer van het atelier ga je, na een korte kennismaking met de ruimte en met elkaar, aan de slag met klei.
Je neemt even de tijd voor jezelf en gaat, niet gehinderd door wie of wat dan ook, ontdekken hoe klei en geleide meditatie je kunnen helpen om in jezelf te keren. Je handen doen het werk. Het hoofd mag op stil.

“graven” 
We gaan van de herfst naar de winter, tijd om in te keren, stormen te doorstaan, blad te ruimen, en tradities opnieuw vorm te geven. Het is ook tijd om terug te kijken naar onze wortels, te genieten van al het moois dat ze hebben gebracht en op te ruimen wat in de weg zit zodat ze verder kunnen groeien.  Dat koesteren we en geven we vorm, ieder op eigen wijze. 

“zoeken” 
We gaan op pad in onszelf, kijken naar wat zich aandient als we naar binnen keren en tot rust komen. Kijken naar het kale land dat uitrust en zich voorbereid op de periode van ontkiemen en groeien. Dat gebeurt ook in onszelf, we tasten, voelen, de klei, vormen , verwerpen en beginnen opnieuw tot we wellicht ineens een vorm vinden die de basis wordt voor iets nieuws waar je verwonderd verder mee wil zonder te weten waar je uitkomt. 

 “spelen” 
Even niets moeten, even niet weten, maar wel bewustwording van dat zaaien gaat voor oogsten en dat we de mogelijkheid hebben te verkennen voordat we keuzes maken. Het hoeft niet serieus, we gaan spelen, verkennen, uitproberen, kennis maken met nieuwe mogelijkheden, nieuwe vormen scheppen, misschien samen, of lekker alleen, of allebei. We tasten en voelen wat dat met ons doet en waar we blij van worden. 

Voel je je hierdoor aangesproken en hou je ervan om al tastend en voelend te ontdekken, vormen te verkennen, te genieten en wellicht je te verbazen?
Dan is/zijn deze workshop[s] iets voor jou!

Deze workshop wordt gegeven door Ine van Gaalen (keramist), in samenwerking met Ineke Naber (energetisch therapeut).

Data en tijden:

zaterdag 9 december 2023 “graven”

zaterdag 20 januari 2024 “zoeken”

zaterdag 9 maart 2024 “spelen”

elk dagdeel heeft een eigen accent.
Het is mogelijk om ze alle 3 te volgen maar je kunt ook een keuze maken

van 14.00 – 16.30 uur

Aantal deelnemers

minimaal 6, maximaal 10

Kosten

€65,- per keer of € 180,- voor 3 x

inclusief klei en materialen, koffie & thee

exclusief stookkosten van eventueel te bakken werkstukken

Aanmelden

via mail naar info@terrazul.nl