open atelier

Tijdens het open atelier kun je wekelijks zelf werken met klei. Beginners en gevorderden kunnen terecht in het keramiekatelier in Wijchen om te leren en te experimenteren op een sfeervolle plek met veel ruimte en mogelijkheden.

Als je nog nooit met klei gewerkt hebt ga je, onder deskundige begeleiding aan de gang met de basisbeginselen. Als je al ervaring hebt, is er de mogelijkheid om de verschillende technieken en materialen te verkennen en uit te diepen.

Je werkt aan je eigen project. Voor wie wat uitdaging wil, worden er met enige regelmaat opdrachten op tafel gelegd om aan mee te doen als je zin hebt.

Tijdens de cursus kun je werkstukken op verschillende manieren stoken, in overleg met de groep en cursisten uit andere groepen. Daarbij kun je denken aan raku stoken, pittfire, papieroven, sagar en soortgelijke rookstooktechnieken.

wanneer?

Korte cursus in mei/juni, bel voor meer info

Eind september start het najaarsseizoen

Aantal deelnemers

maximaal 7 per groep

Kosten

€25,- per les, materialen, glazuur, koffie/thee inbegrepen.
voor het bakken van de werkstukken wordt een kleine meerprijs gevraagd in relatie tot de gestegen energiekosten

Tijden

woensdagavond 19.30 – 22.00 uur
donderdagochtend 9.00 – 11.30 uur
donderdagmiddag 13.30 – 16.00 uur
vrijdagochtend 9.30 – 12.00 uur

Start

mei 2024

oktober 2024

Neem a.u.b. even contact op voor meer info via info@terrazul.nl
Wil je op de wachtlijst, stuur dan toch een berichtje.

Met de aanwijzingen van Ine werd ik met de minuut enthousiaster. De klei en ik kregen een innige verhouding en wat vond ik het geweldig. De avonden vlogen voorbij met als hoogtepunt het Raku stoken van ‘onze’ producten. Als kinderen zo opgewonden volgden we dit proces en wat voelde ik me trots. Daar lagen toch echt mijn prachtig zelfgemaakte kunststukken bij te komen van de hitte. Ja van mij: die kleuter die nooit verder kwam dan het maken van klei-rolletjes. En Ine, die genoot mee. En dat was zeker de rode draad van deze avonden. Meedoen met mijn enthousiasme van ontdekking, ontroering en verwondering gevoed door haar subtiele aanwijzingen.

– Marian Vos